17 lutego 2013 r.
Jednymi z wielu zajęć, jakie odbywały się podczas tegorocznych ferii zimowych w Szkole Podstawowej w Pobiednej były zajęcia kulinarne. Pod okiem Pań z zespołu Łużyczanki 5 lutego 2013 roku, 17 uczniów naszej szkoły poznawało tajniki kulinarne.
Uczniów podzielono na 4 grupy, które przygotowały po jednej potrawie. Pierwsza grupa pod kierunkiem pani Adeli Struk przygotowała zapiekankę. Druga grupa z panią Krystyną Kujawiak upiekła ciasteczka. Trzecia z panią Teresą Kęska smażyła naleśniki, a czwarta z panią Weroniką Kotlińską przygotowała sałatkę jarzynową. Pani Zofia Kasala ugotowała dla wszystkich pyszny kompot.
Pomimo, iż zajęcia nie były obowiązkowe dzieci wykazały się dużym zaangażowaniem i wielką samodzielnością podczas przygotowywania potraw. Gdy nadszedł czas degustacji wszystkim dopisywały apetyty i bardzo smakowały przygotowane potrawy. Zaplanowano już "powtórkę" takich zajęć, a nawet zaproponowano jednogłośnie potrawę - będą to pierogi z różnymi nadzieniami.
Do obejrzenia zdjęć zapraszamy do naszej
galerii.